Zapowiada
się pyszne podsumowanie lata: naturalne ziemniaki pieczone w ognisku, pieczony
dzik, placki ziemniaczane, potrawy z ziemniaka, kiełbaski, ciasta i wiele
innych atrakcji.
Wszystkie ziemniaki serwowane podczas imprezy pochodzą z lokalnego pola, na którym rosły jeszcze tego lata. Dorodny, pieczony dzik hodowany na najlepszych żołędziach w Borach Dolnośląskich został ufundowany przez Koło Łowieckie Ostoja. Ponadto kiełbasy, także pochodzą z Ruszowa z lokalnej masarni Kaleta, a liczne ciasta, placki ziemniaczane i inne wyroby będą wykonane przez gospodynie.
Dla amatorów fotografii przygotowano także wystawę zdjęć z malowniczymi widokami, które zostały wykonane na terenie Ruszowa i Kościelnej Wsi.
Organizatorzy przewidzieli konkursy na najdziwniejszego i największego ziemniaka, a po imprezie zabawę przy rytmach zespołu.
Impreza rozpoczyna się w sobotę (30.09) o godz. 15:00 przy świetlicy wiejskiej. Dokładna lokalizacja jest dostępna tutaj: [klik]
Wstęp wolny.
Wstęp wolny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz