czwartek, 23 czerwca 2016

Jagodowe Lato się rozrasta

fot  http://podforak.rzeszow.pl/viewtopic.php?t=6872
Dochodzą kolejne osoby chcące pomóc przy Jagodowym Lecie. Pan Eugeniusz Górniak przyjedzie z ogromnym akwarium z 800 l stawowej wody, w którym będą pływały ryby: i te hodowlane i te dzikie. Konkurs będzie polegał na rozpoznaniu ich nazw. Nagrody przewidziane.
Również Gospodarstwo Rybackie w Parowej odłowi na ruszowską imprezę karpie. Zaproponowano, abyśmy zrobili zupę rybną. Czy ktoś potrafi ją ugotować? A może lepiej karpia z rusztu? Jak myślicie? 

4 komentarze:

  1. najlepszy karp - smażony w panierce na głębokim oleju - pycha

    OdpowiedzUsuń
  2. Była pyszna szczawiowa to teraz może być pyszna rybna a za rok np. krupniczek. Usmażyć na patelni karpia chyba potrafi każdy kto schabowego potrafi usmażyć a zrobić dobrą zupkę to jest sztuka. A jak jeszcze z babcinego przepisu to i tradycje kulinarne podtrzymamy.

    OdpowiedzUsuń
  3. http://kuchnia.ugotuj.to/szukaj/kuchnia/babuni+przepis+na+zup%C4%99+rybn%C4%85

    OdpowiedzUsuń
  4. Najlepszą zupę rybną, nazwaną "ucha" gotuje p.Ania Deluga, palce lizać.To stary przepis z rodzinnych stron gdzie ryb było pod dostatkiem;)

    OdpowiedzUsuń