fot http://podforak.rzeszow.pl/viewtopic.php?t=6872 |
Również Gospodarstwo Rybackie w Parowej odłowi na ruszowską imprezę karpie. Zaproponowano, abyśmy zrobili zupę rybną. Czy ktoś potrafi ją ugotować? A może lepiej karpia z rusztu? Jak myślicie?
fot http://podforak.rzeszow.pl/viewtopic.php?t=6872 |
najlepszy karp - smażony w panierce na głębokim oleju - pycha
OdpowiedzUsuńByła pyszna szczawiowa to teraz może być pyszna rybna a za rok np. krupniczek. Usmażyć na patelni karpia chyba potrafi każdy kto schabowego potrafi usmażyć a zrobić dobrą zupkę to jest sztuka. A jak jeszcze z babcinego przepisu to i tradycje kulinarne podtrzymamy.
OdpowiedzUsuńhttp://kuchnia.ugotuj.to/szukaj/kuchnia/babuni+przepis+na+zup%C4%99+rybn%C4%85
OdpowiedzUsuńNajlepszą zupę rybną, nazwaną "ucha" gotuje p.Ania Deluga, palce lizać.To stary przepis z rodzinnych stron gdzie ryb było pod dostatkiem;)
OdpowiedzUsuń