Źródło: http://www.kliczkow.com.pl/
ZAPRASZAMY SERDECZNIE DO KLICZKOWA NA JUBILEUSZOWY PIĄTY FESTIWAL KULINARNY BORÓW DOLNOŚLĄSKICH - ALE PASZTET
W Zamku Kliczków przeprowadzany jest festiwal kulinarny o swojsko brzmiącej nazwie – „Ale Pasztet!”. Do pałacu zjeżdżają się kulinarne gwiazdy z całej Polski: utytułowani szefowie kuchni, uzdolnieni uczniowie szkół gastronomicznych oraz lokalni mieszkańcy i przedstawiciele branży gastronomicznej.
Impreza w ramach Kulinarnego Pucharu Polski promuje tradycyjną kuchnię opartą na dziczyźnie oraz skarbach runa leśnego Borów Dolnośląskich.
Program imprezy w "Czytaj dalej"
ZAPRASZAMY SERDECZNIE DO KLICZKOWA NA JUBILEUSZOWY PIĄTY FESTIWAL KULINARNY BORÓW DOLNOŚLĄSKICH - ALE PASZTET
W Zamku Kliczków przeprowadzany jest festiwal kulinarny o swojsko brzmiącej nazwie – „Ale Pasztet!”. Do pałacu zjeżdżają się kulinarne gwiazdy z całej Polski: utytułowani szefowie kuchni, uzdolnieni uczniowie szkół gastronomicznych oraz lokalni mieszkańcy i przedstawiciele branży gastronomicznej.
Impreza w ramach Kulinarnego Pucharu Polski promuje tradycyjną kuchnię opartą na dziczyźnie oraz skarbach runa leśnego Borów Dolnośląskich.
Program imprezy w "Czytaj dalej"
GODZINA | SOBOTA 24.10.2015r. |
od 08:30 | Oficjalne rozpoczęcie konkursu i gotowania przez profesjonalistów, SALA TEATRALNA |
10:30 - 11:00 | Prezentacja piwa Litovel, SALA BALOWA |
11:00 - 11:45 | Prezentacja I - Tomasz Welter - Bonduelle, SALA BALOWA |
11:45 - 12:30 | Prezentacja II - DORADO, SALA BALOWA |
12:30 - 13:30 | Prezentacja III - Hotel Tumski i Zamek Kliczków, SALA BALOWA |
13:30 - 14:00 | Prezentacja IV - Tomasz Welter - Bonduelle, SALA BALOWA |
14:00 - 14:45 | Prezentacja V - Marcin Świder - Iglotex, SALA BALOWA |
14:45 - 15:30 | Prezentacja VI - Tomasz Welter - Bonduelle, SALA BALOWA |
15:30 - 16:30 | Prezentacja VII - Marcin Świder - Iglotex, SALA BALOWA |
16:30 - 18:00 | Zakończenie gotowania, próbowanie potraw, narada jury, SALA TEATRALNA |
16:30 - 19:00 | Konkurs barmański, prezentacje sponsorów i część wystawiennicza, SALA DWORSKA |
od 18:00 | Losowanie nagród wśród publiczności |
19:00 - 19:45 | Narada jury konkursu dla barmanów, WYKUSZ W SALI DWORSKIEJ |
od 20:00 | Gala Dinner, wyniki konkursów, wręczenie nagród, SALA TEATRALNA |
21:15 - 21:30 | Niespodzianka!, wystąpienia sponsorów, SALA TEATRALNA |
od 22:00 | Poczęstunek, SALA BALOWA |
GODZINA | NIEDZIELA 25.10.2015r. |
od 10:00 | Oficjalne rozpoczęcie konkursu dla Szkół o profilu gastronomicznym, SALA TEATRALNA |
od 10:00 | Oficjalne rozpoczęcie konkursu dla Amatorów, SALA MYŚLIWSKA |
od 10:00 | Oficjalne rozpoczęcie konkursu na nalewki, pasztety, dania mączne i jednogarnkowe, MAŁY DZIEDZINIEC |
od 10:00 | Rozpoczęcie dyżuru ekspertów z Poradni Dietetycznej Kaloris z Żagania połączonego z możliwością wykonania pomiarów ciała oraz opracowaniem optymalnego jadłospisu w zależności od rodzaju schorzenia czy też aktywności fizycznej i trybu życia, SALA KOMINKOWA |
11:00 | Rozpoczęcie pokazu kulinarnego w wykonaniu Marcina Świdra - Iglotex, SALA BALOWA |
12:00 | Rozpoczęcie Warsztatu Kulinarnego na temat: „Zioła w tradycyjnej kuchni regionu” w wykonaniu Tomasza Weltera - Bonduelle, SALA BALOWA |
12:00 | Rozpoczęcie warsztatów z Fotografii Kulinarnej, SALA SALONIK (liczba miejsc ograniczona – zgłoszenia nam.leszczynski@borydolnoslaskie.org) |
13:00 | Rozpoczęcie pokazu kulinarnego na temat: „Przystawki w tradycyjnej kuchni regionu” w wykonaniu finalistki pierwszej edycji programu Hell`s Kitchen - Sylwii Biały oraz uczestnika programu Master Chef - Mariusza Szweda, SALA BALOWA |
14:00 | Rozpoczęcie Pokazu Kulinarnego firmy Zeelandia, SALA BALOWA |
14:00 | Charytatywny poczęstunek dla zaproszonych gości, SALA KOMINKOWA |
15:00 |
Uroczyste ogłoszenie wyników konkursu plastycznego oraz konkursu dla amatorów połączone z uroczystym wręczeniem nagród, SALA TEATRALNA
|
15:00 | Zakończenie konkursu dla szkół o profilu gastronomicznym, SALA TEATRALNA |
W Zamku Kliczków przeprowadzany jest festiwal kulinarny o swojsko brzmiącej nazwie – „Ale Pasztet!”. Do pałacu zjeżdżają się kulinarne gwiazdy z całej Polski: utytułowani szefowie kuchni, uzdolnieni uczniowie szkół gastronomicznych oraz lokalni mieszkańcy i przedstawiciele branży gastronomicznej.
Impreza w ramach Kulinarnego Pucharu Polski promuje tradycyjną kuchnię opartą na dziczyźnie oraz skarbach runa leśnego Borów Dolnośląskich.
Impreza w ramach Kulinarnego Pucharu Polski promuje tradycyjną kuchnię opartą na dziczyźnie oraz skarbach runa leśnego Borów Dolnośląskich.
mnia, mnia sam miód z cebulą
OdpowiedzUsuńi śledzie w czekoladzie
OdpowiedzUsuńCzy ktoś z Ruszowa jedzie na te pokazy biorąc udział w konkursie? A może ktoś był i doradzi czy warto jechać. Poczęstują publiczność tymi smakołykami?
OdpowiedzUsuńTrzeba wziąć w torbę i częstować, a nie jechać na głodnego,
OdpowiedzUsuńW torbę trzeba wziąść pół litra. Pasztet będzie na zagrychę.
OdpowiedzUsuń