piątek, 2 maja 2014

Ruskie na Majówce

Pierogowa ekipa
Autor Jadwiga Kuternozińska
Pogoda jaka jest, każdy widzi. Mamy nadzieję, że mieszkańcy i zaproszeni goście nie zawiodą nas i przyjdą do parku. Obiadu nie trzeba gotować. Katering już czeka- grochówka, kiełbaski, ciasta domowej roboty. Farsz do ruskich stoi w wielkich miskach gotowy do przerobienia na pierogi. W jednej patelni pachnie świeżutka okrasa - skwareczki, w drugiej -podsmażona cebulka do
polania. A i śmietana, jak kto lubi, jest. Dziękujemy za ziemniaki Grzegorzowi Tyrakowskiemu i Józi Wronie. Zapraszamy smakoszy do stoisk.








2 komentarze:

  1. mniam,mniam jak ja lubię pierogi

    OdpowiedzUsuń
  2. W Ruszowie mamy po prostu wspaniałe kobiety,
    Do zobaczenia!

    OdpowiedzUsuń